Teraapiad

Kunye – on tiibeti massaaž, mis koosneb erinevatest osadest (õli panek, kuumutamine/jahutamine, liigeste massaaž, lihaste massaaž ja punktide töötlemine). See on väga tõhus kehaenergiate tasakaalustaja. Igale patsiendile lähenetakse individuaalselt, vastavalt tema keha- ja meeletüübile. Ühtlasi on see ka suurepärane vahend haiguste ennetamisel.

Kaaniteraapiat on kasutatud juba 30 sajandit ning ka tänapäeval on kaanide üheks põhitööks “paha” vere imemine. Kuid kaan on ka raviainete mini-vabrik: koos oma süljega annab kaan ravialusele ligi 120 bioloogiliselt aktiivset ainet, mis takistavad trombide teket, normaliseerivad vererõhku, alandavad kolesterooli sisaldust, takistavad põletikulisi protsesse, suurendavad organismi üldist vastupanuvõimet, parandavad ainevahetust ja hormonaalset tasakaalu, rahustavad närvisüsteemi, parandavad reflekse ja energeetikat jne.

Do Nye – massaaž kivide ja karpidega. Selle teraapia jaoks kasutatakse looduslikest veekogudest korjatud kive ja karpe. Vastavalt häire iseloomule kivid kas soojendatakse või jahutatakse. Selle massaažiteraapia alla kuuluvad näiteks eriline maksa massaaž, näomassaaž pärlmutterkarbiga millel usutakse olevat tervendav mõju närvidele ja meeleorganitele.

Me Tsa – kuumutusteraapia moxa ja teiste vahenditega. Moxa kasutab kuumuse raviomadusi, millega kuumutatakse punkte või probleemset piirkonda. Tule energia parandab vere ja energia (Lung) ringlemist, kõrvaldab energeetilisi blokke ja parandab üldist keha energiataset.

Juk Tšö – ravimine keppidega – iidne ravitehnika, mida on läbi aja kasutanud tiibeti joogid ja šamaanid. See on väga tõhus teraapia blokeerunud energia liikuma panemiseks. Hea kanalite avamiseks.

Horme (mongoolia moxa) – kuumutamine õliga. See teraapia on põhiliselt Lung energiast tulenevate hädade vastu. Eriti tõhus on vaimsete tasakaalutuste nagu ärevus, depressioon, liigsed mõtted, unetus, liigne aktiivsus ja muu sarnase korral. Siin teraapias kuumutatakse vajalikke kehapunkte/piirkondi õliga.

Me Bum – kuputeraapia.  Seda teraapiat kasutatakse lihasvalude ja pingete korral, mis on tavaliselt põhjustatud Lung, Tripa või ka vere probleemidest. Samuti on see tõhus siseorganite blokeerinud või liigse energia korral. Häid tulemusi on saavutatud ka ülemiste hingamisteede haiguste korral.

Tel Me – samuti kuumutamisteraapia aga vahendiks on metall. Näidustus on tugevad külma probleemid (Badkan). Väga tõhus liigesevalude, ishiase, n.ö. kasvavate kontidega ja mitmete muude hädade korral.

Mantraravi – ravimantratega haiguste, organite ning kehafunktsioonide mõjutamine. Kasutatakse vahendina vett, õli, soola ja muid aineid.

La (tib. bLa) massaaž – on energeetiline massaaž. bLa energia on kehas asuv kaitsev ja eluhoidev energia, mis lakkamatult meie kehas päevast päeva voolab ning on seotud meie teadvusega. Füüsilised ja vaimsed traumad ning üleelamised võivad põhjustada inimese bLa energia kaotust. Samuti võime me seda kaotada teatud tüüpi olendeile. Tulemuseks on see, et inimene kaotab oma „sära“, muutub apaatseks, tal pole energiat või on tihti depressioonis.